Un subiect extraordinar...


As vrea sa public odata aici un subiect extraordinar, unul care sa rastoarne mersul normal al lucrurilor, sa rastoarne guverne si sa porneasca miscari de strada. Datorita lui sa fie revizuite toate religiile lumii si tot datorita lui sa particip la milioane de interviuri si sa primesc premiile Nobel pentru chimie, fizica, matematica, genetica si pentru pace. Din acest subiect se va desprinde probabil o idee extraordinara, nemaintalnita si la care nimeni nu s-a gandit vreodata. Va fi ceva atat de nou incat nimic din ce s-a experimentat, trait, spus sau gandit nu va mai avea sens. Cam atat!

Ratia de wallpapere


Asa cum am promis in urma cu jumatate de secol, iata-ma oferindu-va o noua transa din ceea ce eu numesc wallpaper. Insa trebuie sa le descarcati repejor caci hartia, sub influenta luminii, se ingalbeneste in zonele expuse si se usuca in cele neexpuse. Deci va sfatuiesc sa va grabiti, nu de alta dar se pare ca Omul Paianjen s-a pensionat si nici nu stie cat are pensia. Insa mai mare decat a lui Batman, caci a lucrat la inaltime...!

Ultimul album Morcheeba


Am pus mana pe ultimul album Morcheeba - Dive Deep si pot sa spun ca mi-a placut. Pot sa spun chestia asta, ca mi-a placut. Ca mi-a placut pot sa spun. Apar aici mai multi artisti, distribuiti fiecare in cate o melodie, care construiesc in final un album unitar si o muzica calma, chiar linistita uneori... Pot sa spun bravo, Morcheeba. Bravo Morcheeba, pot sa spun... Cateodata am impresia ca ma repet!

25th Hour


Daca n-ati vazut filmul asta, 25th Hour, va sfatuiesc sa faceti tot posibilul sa-l vedeti. Nu pentru ca apare Edward Norton intr-unul dintre rolurile lui bune sau din cauza subiectului, care e foarte interesant si trateaza o idee superba rezumata in finalul filmului printr-o singura fraza: "This life came so close to never happening." Trebuie sa vedeti filmul asta pentru ca in sfarsit am gasit pufuleti cu ciocolata la chioscul din colt, dupa 6 saptamani de asteptare. (de notat si de ascultat muzica lui Terence Blanchard)

John J. Rambo


Cand spun John Rambo, ultimul, spun actiune bine dozata, efecte speciale si muzica excelente. Un film bine facut pe care l-am apreciat in mod special si-l voi aprecia si de-acum inainte. Un film care incheie sublim seria Rambo si care face ca personajul sa devina mai viu decat a fost vreodata. (pe langa cele 5 stele date filmului, acest blog ii acorda si un label "rambo" special)

As vrea sa traiesc in alta parte...


Mai nou, ma vad traind in alta parte, bucurandu-ma de soare si caldura intr-un oras aflat in apropierea marii. Ma vad intr-o casuta in fata unui ecran de calculator, scriind pe blog despre faptul ca mi-as dori sa traiesc in alt loc, intr-o cabana din muntii vreunei tari germanice, bucurandu-ma de inaltimile si racoarea peisajului in timp ce completez noul subiect din blog despre placerea de a sta intr-o zona in care se respira credinta, ca in India de exemplu, si-n care voi cauta disperat un calculator pentru a completa blogul cu noul subiect despre locul in care as vrea sa traiesc...

Film care se petrece putin si in Japonia...


Am gasit un film despre care nu prea s-a discutat pe saiturile de film, probabil sunt printre primii care-l vizioneaza, poate chiar al treilea, dupa regizor si dupa omul de la montaj. Ba nu, al patrulea, si dupa compozitorul care a facut muzica, Ryuichi Sakamoto. Povestea sta cam asa: un tanar insuratel francez, manat de afaceri, ajunge in Japonia pentru a cumpara oua de viermi de matase iar aici ii pica draga o fata cu ochii mici si trasi. Insa nevestica simte si actioneaza... Ce o sa-ti placa in filmul asta este muzica si imaginile din Japonia anilor 1800 iarna + niste actori cunoscuti si interesanti.

Lord Of The Rings Soundtrack


Acum ascult un soundtrack, Lord of the Rings ii spune (toate cele 3 parti). Asa ar trebui sa faceti si voi! O muzica superba in unele zone iar in altele senzationala. Howard Shore e compozitorul iar daca ascultatorii sunt incantati de muzica lui, oare cum s-o fi simtind el cand o asculta?