Am racit


M-a tras usor curentul peste noapte si detin acum o mica durere de cap. Am simtit-o de cum m-am trezit, facandu-si loc, furisandu-se prin creier si infigandu-se acolo. O simt acum din nou, vie, zvacnind la fiecare bataie de inima. As putea sa iau o pastila care sa-i scada din putere insa am decis sa nu fac asta. Vreau sa ma lupt cu ea cinstit, cu mainile goale, sa-i explic ca am inteles avertismentul si ca voi fi mai prevazator pe viitor. Brusc, lucrurile s-a linistit, de-abia o mai simt. A fost o durere foarte intelegatoare...

Eating


Stau la masa si mananc. Dar nu stiu de ce fac astfel. Pur si simplu, asa am fost invatat ca e bine. Si despre respirat mi s-a spus ca e absolut necesar, chiar vital. Asa ca o tot tin in ritmul asta, cine stie pana cand... Probabil, la un moment dat, ma voi rascula impotriva regulilor de tot felul si voi renunta la obiceiurile astea vechi de secole... Oare cum va deveni viata mea atunci?

Printre nori


Odata, aveam aripi si zburam prin cer... Si pentru ca nu am fost destul de atent, m-am incalcit in cativa nori ciufuliti care m-au invelit pe data si m-au luat in stapanirea lor. Am ramas prins asa, in aer, ca-ntr-o panza de paianjen si am stat acolo ceva vreme pana cand tot mai multi nori s-au strans in jurul meu, s-au inegrit si au inceput sa lepede apa catre pamant. Spre final, m-am eliberat din stransoare caci norii devenisera subtiri, si am pornit in zbor cu aripile ude catre soare ca sa ma usuc. Ceea ce am si facut. (povestea asta nu e adevarata, sa nu incercati asa ceva acasa!)

Un culor...


Cand veneam spre casa, m-am intalnit cu un rosu cam negru de suparare. Discutand putin si-a mai revenit si s-a facut portocaliu, iar mai apoi, cand i-am spus cel mai nou banc aparut, a devenit galben. La plecare se facuse din nou portocaliu iar cand ne-am despartit era rosu aprins si tot repeta ca nevasta-sa va fi verde de suparare daca va intarzia la masa... Stiam eu ca nu prea se potrivesc impreuna...!

Prin trifoi


Cand voi fi iepure, caci voi fi cu siguranta intr-una din vietile mele viitoare, voi alerga prin trifoi cat de repede ma vor putea duce picioarele mele lungi. Mai ales dupa o ploaie racoroasa... o adevarata fericire! Imi doresc lucrul asta inca de cand eram melc, intr-una din vietile mele anterioare. Viata ca melc nu e prea distractiva, insa salata e teribil de gustoasa...

Non-cuvinte


M-am hotarat sa nu mai folosesc cuvinte pentru a ma face inteles. Am observat ca ele, cuvintele, nu fac altceva decat sa transmita prea putin din ceea ce simt, iar cateodata pot fi prost intelese. Voi folosi un alt sistem, de fapt voi incerca sa nu vorbesc ci doar sa scot niste sunete precum fac cimpanzeii, de exemplu. Daca ma vei saluta si ma vei intreba ce fac, iti voi urla cateva vocale pe la ureche si astfel vei intelege de-ndata exact cum sunt si ce vreau pe lumea asta. Iar daca voi da si din maini, in timp ce mananac o banana, voi fi cu atat mai convingator... Non-cuvintele reprezinta viitorul.